CrossFit Teens & Juniors

BASICS • SKILLS • FUN

De CrossFit Teens & Juniors trainingen bij CrossFit YouAct zijn gemaakt om kinderen goed te leren bewegen. Op een speelse en sportieve manier ontdekken ze de bekendste elementen van CrossFit. Het lijkt op CrossFit voor volwassenen, maar is aangepast op de mogelijkheden en beperkingen van kinderen.

Uitdaging voor teens én juniors

Het CrossFit Teens en Junior programma is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 16 jaar. Naast de basisbewegingen van CrossFit, leren kinderen om samen te werken, zelfvertrouwen op te bouwen en sociale contacten te maken. Ook is er aandacht voor thema’s zoals gezonde voeding en beweging buiten de lessen om.

De lessen duren 60 minuten en de focus ligt op het goed uitvoeren van bewegingen, voordat de intensiteit wordt vergroot. Denk aan de basisprincipes van gewichtheffen en de primaire vaardigheden uit gymnastiek. Kinderen doen eigenlijk een geschaalde versie van CrossFit.

Hieronder vind je meer informatie over het programma, de trainingen, het lesrooster en de abonnementen. Wil je direct testen of CrossFit Teens of CrossFit Juniors iets voor jou(w kind) is? Meld je dan aan voor een proefles via ons formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk bericht van ons.

Past CrossFit Teens of Juniors bij jouw kind?

CrossFit is een fantastische sport voor kinderen door de grote afwisseling in beweging en uitdaging. De lessen zijn divers en bevatten elementen uit turnen, atletiek en gewichtheffen, uiteraard met aangepast gewicht en focus op techniek. Hierdoor ziet elke les er weer anders uit. Kinderen ontwikkelen tijdens de lessen een beter bewustzijn van hun lichaam en bouwen een positieve relatie op met sport.

Naast de fysieke ontwikkeling, zoals het versterken van spieren en het verbeteren van de conditie, besteden wij ook veel aandacht aan emotionele vaardigheden. Denk aan zelfvertrouwen, sportiviteit, teamwork, leiderschap en omgangsvormen.

Hoe ziet een training eruit?

De CrossFit Teens en Juniors groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers per les, waardoor ieder kind voldoende en persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt vanzelf enthousiast over CrossFit door de lessen van onze CrossFit Kids trainers.

De lessen starten bij het whiteboard waar de trainers uitleggen wat het doel van de training is en welke spellen, skills en workouts ze die dag gaan doen.

  • Warming-up: spieren opwarmen. Dit doen we met bewegingen die passen bij de skills en workout van de dag.
  • Skills oefenen: elke les trainen we nieuwe CrossFit skills of oefenen we de skills die we eerder geleerd hebben. Hierbij kun je denken aan: optrekken, touwklimmen, opdrukken, deadlifts, squats, handstanden, springen etc.
  • Workout Of the Day: elke training een andere workout. De workoutduur kan wisselen van 4 tot ongeveer 10 minuten en de inhoud stemmen we altijd af op de doelen van die dag.
  • Finisher: afhankelijk van de intensiteit van de Workout Of the Day sluiten we af met een uitdagende finisher.

Heb je nog vragen? Mail coach Albertho via albertho@youact.nl.

Rooster en abonnementen teens & juniors

Abonnementen
1 x per week: € 32,50 per maand
2 x per week: € 52,- per maand

Rooster
Teens: dinsdag en donderdag van 16:30 tot 17:30 uur
Juniors: maandag, woensdag en vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur

Meld je aan voor twee gratis proeflessen. Is jouw kind jonger dan 10 jaar? Kijk dan eens bij Crossfit Kids.

Alle kinderen zijn welkom bij CrossFit Kids. Zijn de kosten voor jou een reden om niet deel te nemen? Dan helpen we je graag met een aanvraag bij Stichting Leergeld.

7:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
Ma
JUNIORS
Di
TEENS
Wo
KIDS
JUNIORS
Do
TEENS
Vr
JUNIORS
Za
Zo