Strongman

STRENGTH • POWER

In Nederland ook wel bekend als de sterkste man training. Ja echt! Grote banden omflippen, boomstammen heffen en zware stenen ballen tillen hoort allemaal bij deze training. Vanzelfsprekend is kracht de vaardigheid waar een ‘strongman’ atleet in uitblinkt. En niet zomaar een kracht.

Train op je eigen niveau

Strongman onderdelen zijn er altijd op gericht om (vaak onhandige) voorwerpen uit het dagelijks leven zo snel mogelijk te verplaatsen. Dit is dan ook waarom we binnen onze werkwijze gebruikmaken van deze onderdelen. Je zou niet zeggen dat iedereen zulke zware voorwerpen kan verplaatsen, maar binnen CrossFit Strongman kan iedereen deelnemen. Alle onderdelen zijn uit te voeren met relatief lichte en zware voorwerpen. Ze blijven echter wel onhandig. Even wennen dus, maar uiteindelijk zal het echt een stuk beter gaan. Kom het zelf maar eens uitproberen!

Is de CrossFit Strongman training iets voor jou?

De Strongman trainingen geven vaak de perceptie dat alleen explosieve kracht wordt getraind. Door tijdens de training te focussen op korte explosieve inspanningen breng je je hartslag omhoog en train je ook wel degelijk je conditie.

Strongman wedstrijden

Een echte strongman wedstrijd bestaat vaak uit zes onderdelen en duurt wel de hele dag! Er worden ook vaak 2-3 onderdelen gecombineerd, dit noemen ze een ‘medley’. Alle onderdelen duren een paar seconden tot enkele minuten. Even gas geven dus! Dit brengt je hartslag ook even goed omhoog!

Ons allernieuwste lid zijn?

We zouden het tof vinden als je bij ons komt sporten! Schrijf je hieronder via SportBit in voor een gratis persoonlijk gesprek met een van onze trainers. Ook als je nog twijfelt! We nemen je persoonlijke doelen door en kijken of CrossFit bij YouAct bij jou past.

Rooster Strongman

7:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
Ma
STR
Di
Wo
STR
STR
Do
Vr
STR
Za
Zo