Endurance

STAMINA • STRENGTH • SPEED • AGILITY

Hardlopen, fietsen, zwemmen, springtouwen en roeien zijn allemaal sporten waarbij de cardiovasculaire conditie van groot belang is. Maar ook voor veldsporten als veldhockey en voetbal is het hebben van een goede conditie van groot belang. Je hart gaat namelijk in een behoorlijk tempo sneller kloppen. Van korte tot lange duur, tijdens de CrossFit Endurance training komt het allemaal aan bod.

CrossFit Endurance als extensie van je eigen sport

Geen groot fan van cardiotraining? Deze kreet komt vaak voor, maar het heeft wel degelijk effect. Vooral op je WOD trainingen. Door het verbeteren van je uithoudingsvermogen kun je langer doorgaan en sneller herstellen tussen korte intervallen. Dit heeft ook direct effect op je eigen sport.

De verschillende sporten vragen natuurlijk niet allemaal hetzelfde van je lichaam. Een sprinter heeft natuurlijk een hele andere lichaamsbouw dan een lange afstand sporter. Zij moeten veel explosiever zijn en hebben over het algemeen meer spiermassa. Wij houden hier rekening mee! Bij YouAct kijken we zowel naar iedere individuele sporter als naar de groep. Hierin vinden wij een gulden middenweg voor elke training.

Combineer krachtsport en activiteiten

Tijdens de CrossFit Endurance training ben je niet alleen in staat om lange afstanden af te leggen, maar train je ook je snelheid en wendbaarheid. Hierdoor combineren we in de training krachtsport en activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, springtouwen en roeien. The best of both worlds! In deze training kun je echt alles geven, maar je traint uiteraard op je eigen niveau.

De oefeningen uit de krachtsport die we in deze les gebruiken zijn vaak wat minder technisch dan bijvoorbeeld het Olympisch gewichtheffen. We komen hierin mensen tegemoet die wat minder hard willen nadenken tijdens het sporten, want tijdens een sprintje wil je natuurlijk alleen maar aan de finish denken!

Ons allernieuwste lid zijn?

We zouden het tof vinden als je bij ons komt sporten! Schrijf je hieronder via SportBit in voor een gratis persoonlijk gesprek met een van onze trainers. Ook als je nog twijfelt! We nemen je persoonlijke doelen door en kijken of CrossFit bij YouAct bij jou past.

Out of the box sports

Binnen YouAct stimuleren wij om deel te nemen aan duursport evenementen zoals hardloopwedstrijden, halve/hele marathons, trailruns, HYROX, mountainbiketochten en meer. Met een lidmaatschap bij CrossFit YouAct heb je een groep aan nieuwe vrienden waarmee je samen naar dit soort evenementen toe kan werken. Samen trainen is samen doelen behalen!

Rooster Endurance

7:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
Ma
END
Di
END
END
Wo
END
Do
Vr
END
Za
Zo