Olympic Weightlifting

POWER • SPEED • STRENGTH • COORDINATION

Tijdens de Olympic Weightlifting trainingen leer je de sport van het Olympisch Gewichtheffen (OLY) gecombineerd met CrossFit principes. Of je per se een Olympisch atleet moet zijn of een atletisch figuur moet hebben om deel te nemen aan deze les? Zeker niet! Elke oefening voer je uit op jouw eigen niveau. Ervaar zelf hoe gewichtheffen bij jou past.

De snatch en de clean & jerk

In OLY heb je twee disciplines die centraal staan: de snatch en de clean & jerk. Het doel is niet alleen om zo zwaar mogelijk te tillen, maar om met de juiste technieken zo efficiënt mogelijk beide complexe bewegingen uit te voeren.

Bij de snatch leer je om zo efficiënt en zo snel mogelijk een gewicht van de grond tot boven je hoofd te tillen. Met de clean & jerk til je een zo zwaar mogelijk gewicht boven je hoofd in twee stappen. Je werkt naar een bepaald gewicht toe waarmee je zo vaak mogelijk de oefening kunt herhalen. Hiermee haal je het maximale uit jezelf en het gewicht!

Allround fitter door Olympic Weightlifting

Niet alleen binnen de CrossFitbox, maar ook in je dagelijkse werkzaamheden maakt OLY je krachtiger in het tillen van objecten.

OLY wordt gegeven in een groep van maximaal 10 personen. Alhoewel de oefening individueel wordt uitgevoerd, geeft deze les in groepsverband een explosie aan adrenaline. De enorme hoeveelheid kracht die je bij jezelf oproept werkt als een sneeuwbaleffect op je omgeving. De motivatie en dynamiek van de groep helpt je om buiten je comfortzone te stappen. Je ziet jezelf en daarmee het gewicht letterlijk groeien!

Ons allernieuwste lid zijn?

We zouden het tof vinden als je bij ons komt sporten! Schrijf je hieronder via SportBit in voor een gratis persoonlijk gesprek met een van onze trainers. Ook als je nog twijfelt! We nemen je persoonlijke doelen door en kijken of CrossFit bij YouAct bij jou past.

Train met onze deskundige trainers

Bij Olympisch gewichtheffen is het net zoals bij alle andere lessen belangrijk om de juiste trainers te hebben. Elke OLY training wordt dan ook gegeven door een van onze deskundige trainers. Alle trainers van YouAct zijn gecertificeerd Olympisch gewichtheftrainer en hiermee zijn we ook erkend door NOC*NSF. YouAct doet nu officieel mee aan gewichthefwedstrijden zoals het NK en ONK met onze eigen trainers als coach.

Hiernaast hebben onze trainers vanuit hun achtergrond al veel expertise ontwikkeld. Frouke heeft tijdens haar schaatscarrière jarenlang Olympisch gewichtheffen gebruikt en heeft geleerd van topcoaches. Nathan heeft verschillende cursussen gevolgd waaronder Weightlifting for top Performances onder leiding van Olympisch atleet Tom Goegebuer en zijn coach Bieke Vandenabeele. When you learn from the best you get the best!

Voorkom blessures en boek vooruitgang

Door onze persoonlijke begeleiding kunnen we blessures voorkomen en een perfect level van intensiteit behouden. Tijdens deze training maken we regelmatig gebruik van video analyses, zodat je direct feedback ontvangt op je uitvoering. Extra motivatie nodig? Dan kijken we uiteraard even terug op de vooruitgang die je hebt geboekt!

Benieuwd naar ons tarief?

Rooster Olympic Weightlifting

7:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
Ma
OLY
Di
OLY
Wo
OLY
Do
OLY
Vr
OLY
Za
Zo