CrossFit Kids

FUN • SKILLS • VARIATION

In de CrossFit Kids trainingen bij CrossFit YouAct staat een ding altijd voorop: fun! In de lessen dagen we de kinderen uit om verschillende gave skills te leren zoals op je handen staan, springen, balanceren, duwen, trekken, touwklimmen, vallen, rollen en nog veel meer.

Uitdaging voor kids & teens

Het CrossFit Kids en Teens programma sluit aan op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Naast de basisbewegingen van CrossFit, leren kinderen om samen te werken, zelfvertrouwen op te bouwen en sociale contacten te maken. Ook is er aandacht voor thema’s zoals gezonde voeding en beweging buiten de lessen om.

De lessen variëren van 40 tot 60 minuten en zijn zeer afwisselend en aangepast op de spanningsboog van het kind. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je meer informatie over het programma, de trainingen, het lesrooster en de abonnementen. Benieuwd naar CrossFit voor kids? Meld je dan direct aan voor een proefles via ons formulier. Je ontvangst dan zo snel mogelijk bericht van ons.

Past CrossFit Kids bij jouw kind?

CrossFit is een fantastische sport voor kinderen door de grote afwisseling in beweging en uitdaging. De lessen zijn divers en bevatten elementen uit turnen, atletiek en gewichtheffen (uiteraard met aangepast gewicht en focus op techniek), waardoor elke les er weer anders uitziet. In alle lessen staat plezier voorop. We vinden het belangrijk dat kinderen een positieve relatie opbouwen met sport en bewegen.

Naast de fysieke ontwikkeling, zoals het versterken van spieren en het verbeteren van de conditie, besteden wij ook veel aandacht aan emotionele vaardigheden. Denk aan zelfvertrouwen, sportiviteit, teamwork, leiderschap en omgangsvormen. Elke week werken we met een fysiek en een sociaal-emotioneel lesdoel en hierop stemmen we de inhoud en uitdagingen in de lessen af.

Hoe ziet een training eruit?

De CrossFit Kids en Teens groepen bestaan uit maximaal 16 deelnemers. De lessen worden telkens gegeven door twee trainers, waardoor ieder kind voldoende en persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt vanzelf enthousiast over CrossFit door de lessen van CrossFit Kids trainers Thijs en Albertho!

De lessen starten bij het whiteboard waar de trainers uitleggen wat het doel van de training is en welke spellen, skills en workouts ze die dag gaan doen.

  • Warming-up: spieren opwarmen. Dit doen we meestal in een spel- of estafettevorm zodat de training start met een dosis fun.
  • Skills oefenen: elke les trainen we nieuwe CrossFit skills of oefenen we de skills die we eerder geleerd hebben. Hierbij kun je denken aan: optrekken, touwklimmen, opdrukken, deadlifts, squats, handstanden, handen lopen, springen etc.
  • Workout of the Day: elke training een andere workout. De workoutduur kan wisselen van 4 tot ongeveer 10 minuten en de inhoud stemmen we altijd af op de doelen van die dag.
  • Eindspel: we sluiten elke training af met een gaaf eindspel.

Onderscheid in leeftijd

CrossFit Kids: 6-9 jaar

De CrossFit Kids lessen zijn gericht op kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het doel van deze lessen is om kinderen op een leuke manier bekend te maken met sporten. Fun staat in deze lessen dus voorop. Teamspelletjes, hindernis parcoursen en leuke korte workouts leren de kinderen de voordelen van bewegen. Een CrossFit Kids les duurt 40 minuten.

CrossFit Teens: 10-12 jaar

De CrossFit Teens lessen zijn bedoeld voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen vaak toe aan een uitdagender programma dan de lessen voor jonge kinderen. In het CrossFit Teens programma is er meer aandacht voor het ontwikkelen van technieken van de meer geavanceerde bewegingen. Een CrossFit Teens les duurt 60 minuten.

Proefles

Rooster en abonnementen kids

Abonnementen

1 x per week: € 32,50 per maand
2 x per week: € 52,- per maand

Meld je aan voor een gratis proefles.

Alle kinderen zijn welkom bij CrossFit Kids. Zijn de kosten voor jou een reden om niet deel te nemen? Dan helpen we je graag met een aanvraag bij Stichting Leergeld.

7:00
8:00
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
Ma
TEENS/JUNIORS
Di
Wo
KIDS
TEENS/JUNIORS
Do
Vr
TEENS/JUNIORS
Za
Zo