Competities

BEGINNER • INTERMEDIATE ADVANCED

Net als bij iedere andere sport, zijn er binnen CrossFit competities waar je aan mee kunt doen. Soms in je eigen box, soms op een andere locatie. Voor iedereen is er wel een geschikte competitie te vinden! Binnen CrossFit YouAct kun je trainen voor en deelnemen aan CrossFit wedstrijden. YouAct biedt hierin begeleiding voor elk niveau. Benieuwd welk programma bij jou past? Lees dan verder.

Beginner

Je bent beginner als je de meeste workouts tijdens de WOD-lessen op beginnersniveau doet. Je hebt misschien nog geen of weinig ervaring in CrossFit wedstrijden, maar je wil graag een keer meedoen voor de gezelligheid of om jezelf uit te dagen. Met 2 tot 3 WOD-lessen per week kun jij je prima voorbereiden voor je eerste wedstrijden. Daarnaast is er voor jou altijd ruimte om voor of na de les nog even wat extra te trainen.

Abonnement 9 x per maand: € 65,-
Abonnement 13 x per maand: € 80,-

Intermediate

Je bent intermediate als je de meeste workouts tijdens de WOD lessen op gemiddeld niveau doet. Je hebt al aan een paar CrossFit wedstrijden meegedaan en je hebt misschien wat minder sterke punten waar je graag aan wil werken. We adviseren je om 3 tot 5 keer per week te trainen. Bijvoorbeeld 2-3 keer per week om de dag de WOD-lessen, afgewisseld met 2 tot 3 specialty trainingen zoals de competitietraining. Daarnaast is er ook voor jou altijd ruimte om voor of na de les nog even wat extra oefeningen te doen.

Abonnement 21 x per maand € 100,-

Advanced

Je past binnen advanced als je de meeste workouts tijdens de WOD-lessen RX’d uitvoert. CrossFit-wedstrijden zijn geen onbekend terrein voor je, je traint al geruime tijd met regelmaat 5 keer per week en je wil graag verder. Dan is het exclusieve competitietrainingsprogramma iets voor jou!

Het advanced programma bestaat uit een speciale competitietrack. Dit betekent 9 uur trainen per week, zowel gezamenlijk in de competitieles als een aantal trainingen zelfstandig. Het doel is om jou voor te bereiden op competities en je verder te ontwikkelen binnen alles wat CrossFit je te bieden heeft. Om je voortgang op peil te houden en het programma waar nodig bij te sturen, heb je maandelijks een 1-op-1 gesprek met een trainer.

Abonnement € 150,- per maand (max. 12 plaatsen)

Spreek je trainer aan als je interesse hebt in dit programma!

Ons allernieuwste lid zijn?

We zouden het tof vinden als je bij ons komt sporten! Schrijf je hieronder via SportBit in voor een gratis persoonlijk gesprek met een van onze trainers. Ook als je nog twijfelt! We nemen je persoonlijke doelen door en kijken of CrossFit bij YouAct bij jou past.

CrossFit-competities

Sinds de oprichting van CrossFit, in 2000, zijn er tal van competities ontstaan: van lokale competities tot de wereldkampioenschappen. Inmiddels is er voor elk niveau, ook in Nederland, een competitie te vinden. Bij veel wedstrijden moet je je kwalificeren voor de wedstrijd door een aantal workouts te doen in je eigen CrossFit box. Daarnaast zijn er ook verschillende competities waarbij je direct kan deelnemen aan wedstrijden op locatie.

Deelnemen aan een wedstrijd?

Je kan binnen YouAct prima trainen zonder toe te werken naar een competitie. Als je jezelf eens extra uit wilt dagen, jezelf wilt verrassen en op zoekt bent naar meer spanning in CrossFit, dan is een wedstrijd wat voor jou. Het is een plek waar je in één klap bergen aan ervaring opdoet! Daarbij is een wedstrijd of kwalificatie vaak een ontzettend gezellig evenement. Je kunt een competitie zo gek maken als je zelf wilt: er zijn wedstrijden in het buitenland, outdoor- en strandcompetities, buddycompetities of competities voor een team van 3 of 4!

Vraag je coach voor meer informatie over CrossFit-wedstrijden en houd de nieuwsbrief in de gaten voor de competities waar andere leden aan deelnemen.