Obstacle Course Racing

STAMINA • STRENGTH • SPEED • AGILITY

Ook bekend met de enige echte obstacle runs? Hierbij ren je zo snel mogelijk een parcours met obstakels af. Je wordt zowel mentaal als fysiek enorm op de proef gesteld. De afstanden variëren van een sprint tot ultra (>42km). In de hete zon, de dichte bossen, steile bergen of koude sneeuw. Onder alle weersomstandigheden worden deze races gehouden. Bij YouAct bereiden we je met onze trainingen voor op de verschillende obstakels die je tegen kunt komen.

Is Obstacle Course Racing iets voor mij?

Je kunt eerst eens meedoen voor de fun, net als de meeste mensen doen. Met vrienden door de modder en over muurtjes klimmen, samenwerken dus! Ben je verkocht dan is er een next level, de wedstrijdcategorie voor Obstacle Course Racing. Een echte race met een ranking en scheidsrechters bij elk obstakel. Behaal je een obstakel niet, dan moet je vaak een penalty doen of je valt buiten de ranking.

Een run op niveau

Je sleept met zandzakken, kettingen of grind emmers. Je waant je door diepe modderkuilen of je moet zelfs een stukje zwemmen. En vergeet de echte obstakels niet! Muurtjes, schansen, touwen, evenwichtsbalken en allerlei soorten klimrekken zoals je ze wellicht van Ninja Warriors kent. Je komt het onderweg allemaal tegen.

Dan is er ook nog een andere sport die lijkt op obstacle course racing, de survival run. Tijdens deze sport ren je ook door de bossen en velden en kom je obstakels tegen. De obstakels zijn ten opzichte van een obstacle run wat uitdagender, hoewel de sporten steeds meer op elkaar gaan lijken.

Train mee met de officiële Strong Viking trainingsclub

CrossFit YouAct is een officiële Strong Viking trainingsclub. Tijdens onze trainingen, zowel bij Endurance als de Workout Of the Day, besteden we aandacht aan het hardlopen met en zonder extra gewicht als de vaardigheden die je nodig hebt voor de obstakels. Denk aan armkracht om te hangen en klimmen, balans op een evenwichtsbalk of de technieken om een muurtje over te komen.

Gedreven en ervaren trainers

Onze trainers Nathan en Bas hebben ruime ervaring in de Strong Viking runs, obstacle course races en survival runs. Nathan finishte zelfs in de top 10 van de eerste Ultra Strong Viking obstacle run, een wedstrijd waarbij je een afstand van 60 km aflegt. Een betere trainer kun je niet wensen! Leer de juiste technieken, train je explosieve kracht en overmeester die obstacle run.

Benieuwd naar ons tarief?