Robin Swinkels

CrossFit trainer

“Een gezonde geest in een gezond lichaam. – Juvenal

Sporten? Dat zit er bij mij niet van jongs af aan in. Op mijn 20e startte ik met groepslessen body pump en spinning, omdat ik overgewicht had en niet gelukkig was met wie ik was.

Ik vond het sporten leuker dan ik had verwacht en merkte dat ik al snel niet alleen fysiek, maar ook mentaal beter in mijn vel zat. Fysieke en mentale gezondheid zijn in mijn optiek dan ook met elkaar verbonden en je kunt het een niet hebben zonder het ander. Vandaar de quote “mens sana in corpore sano”, ofwel ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

10 jaar later is fitness een uit de hand gelopen hobby. Ik heb verschillende soorten sport en competities geprobeerd, maar landde uiteindelijk bij CrossFit. De combinatie van kracht, conditie en gymnastiek spreekt me erg aan. Er valt altijd iets te leren en iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau.

Verder vind je de gemeenschap die je erbij krijgt nergens anders terug. Een gezonde dosis groepsdruk om het maximale uit je workout te halen, elkaar aanmoedigen en je grenzen verleggen, dat vind ik tof.

Naast CrossFit coach bij YouAct, ben ik voedingsdeskundige. Gezond gedrag is niet ingewikkeld, voor iedereen is er een oplossing! Stel me gerust eens een vraag over voeding. Ik hoop jou in onze box te inspireren om het beste uit jezelf te halen. Je bent tot meer in staat dan je denkt!

  • CrossFit level 1 trainer
  • Level 2 Fitness instructrice
  • BSc Human Nutrition & Exercise Science Hons
  • Menno Henselmans Certified Personal Trainer