Pim Orbons

CrossFit trainer

The goal is to get fit, make it the best hour of your day, stay safe, turn up the music, high five some people, and blow off some steam. So remember that. Have fun. Work out. – Pat Sherwood

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met CrossFit omdat ik graag fitter wilde worden om het langebaanschaatsen weer op te pakken. Eerst een proefles gedaan bij YouAct in Waalre, vervolgens met de verhuizing van YouAct naar Eindhoven direct binnengelopen, lid geworden en niet meer weggegaan.

Met een kleine voorkeur richting het technische werk van de Olympic lifts, moet ik hard mijn best doen om het hele gymnastics deel niet over te slaan. Het mooie aan CrossFit? Trainen om ontzettend allround te zijn in sport; MTB-tocht? Prima! Stuk hardlopen? Ook goed (maar niet té ver). Snowboarden? Van de seconde dat de liften open zijn en tot de laatste sluit. Een kano-/MTB-/trailrun? Klinkt als een uitdaging, maar ik doe wel mee.

Opgegroeid in een sportief gezin, hebben mijn ouders flink hun best gedaan om het belang van sport door te geven aan mij. Judo, voetbal, tennis, tafeltennis en schaatsen zijn allemaal de revue gepasseerd; niks was te gek, zolang je maar je best deed. Datzelfde zie ik graag terug bij de leden in de les. Liever in een training een keer tegen je grens aan lopen, dan in het echt, toch?

Neem mij vooral niet té serieus, dat doe ik namelijk zelf ook niet 😉

  • CrossFit Level 1
  • NGB Gewichthef level 1-2