Jenny van der Borgh

CrossFit trainer

Alles rondom sport zat al vroeg in mijn bloed.

Al zo lang ik mij kan herinneren staat sport centraal in mijn leven. Op zesjarige leeftijd startte ik met zwemmen en judo, later combineerde ik dit met paardrijden en atletiek. Sporten, van zelf fanatiek meedoen tot begeleiden van atleten en organiseren van events, zat al vroeg in mijn bloed. Als klein meisje organiseerde ik al zeskampen op de camping, waarbij ik alle kindjes verzamelde, spellen bedacht en alles in zo goed mogelijke banen leidde. Op mijn twaalfde was ik al assistent-trainer bij onze zwemvereniging. De keuze voor een studie aan Fontys Sporthogeschool lag dan ook voor de hand.

Tussen 2008 en 2016 beoefende ik lifesaving op topsportniveau. Lifesaving is de sporttak van de Reddingsbrigade en samen met het Nederlands team ben ik naar verschillende Europese en wereldkampioenschappen geweest. Het hoogtepunt? Europees kampioen op de estafette! In 2015 ben ik gestart met CrossFit bij YouAct als aanvulling op mijn krachttrainingen. Sindsdien ben ik zeer regelmatig bij YouAct te vinden, nu ook als fulltime coach.

Ik hoop in mijn lessen mijn passie en plezier voor sport en bewegen over te brengen. Het is belangrijk dat iedereen na de les met een tevreden en voldaan gevoel naar huis gaat!

  • Fontys Sporthogeschool, Bachelor Sport en Bewegingseducatie