Veelgestelde vragen

CROSSFIT ALGEMEEN

Waarom zou je CrossFit moeten doen?

CrossFit is bedoeld om algemeen fitter te worden. Hoe meer verschillende onderdelen je traint hoe beter. Zo blijf je je leven lang fit en vitaal. Daarnaast is CrossFit niet alleen effectief en intensief sporten, het is ook nog eens super leuk. Er zijn inmiddels al veel vriendschappen gesloten binnen onze box en we zijn elke dag trots dat we zo'n leuke, hechte en sfeervolle groep mensen mogen trainen!

Is CrossFit ook voor beginnende sporters?

Ja, CrossFit is voor iedereen. Wil je starten met CrossFit, dan volg je eerst onze introcursus. Hierin leer je alles over wat CrossFit bij YouAct inhoudt en de basis bewegingen van de sport zodat je voorbereid kan starten met de reguliere lessen. Daarnaast zijn alle oefeningen op niveau te schalen dus kan iedereen mee doen. Jong, oud, beginnend of gevorderd, iedereen is welkom. 

Is CrossFit ook goed voor hardlopers en duursporters?

Inmiddels blijkt uit onderzoek dat ook krachttraining en korte intfensieve trainingen van meerwaarde zijn voor duursporters. Lopers zijn vaak bang voor blessures maar die krijgen ze vaker van hardlopen (en het eenzijdige trainen) dan van krachttraining. Juist het trainen van de verschillende energy systemen in combinatie met algemene kracht opbouw maken de bewegingen zoals lopen, fietsen of zwemmen een stuk efficiënter en dus kan CrossFit een goede aanvulling zijn.  

Maakt CrossFit mij, als vrouw niet veel te breed en gespierd?

Nee, hier hoef je echt niet bang voor te zijn. Vrouwen hebben een totaal ander hormoon stelsel dan mannen waardoor vrouwen niet zo veel spiermassa aanmaken. De video's en plaatjes die je wellicht ziet op YouTube of waar dan ook zijn meestal van de professionele CrossFit atleten. Zij trainen 2 a 3x per dag, volgen een strak dieet en zijn dus niet te vergelijken met de recreative CrossFitter. Daarnaast is CrossFit geen bodybuilding. In CrossFit werk je de ene dag aan kracht en een andere dag juist aan je uithoudingsvermogen. Zo train je alles en word je sterk, snel, lenig en gespierd maar zeker niet mannelijk! 

Wat is de minimale of maximale leeftijd om deel te mogen nemen aan CrossFit?

Bij CrossFit YouAct moet je 16 zijn om deel te kunnen nemen aan de lessen. Een maximale leeftijd hebben we niet. Iedereen traint met elkaar en er zijn geen uren voor speciale leeftijden. 

Heeft het zin om 1x per week te komen CrossFitten?

Dit hangt puur af van wat je zelf al doet naast de CrossFit lessen. Doe je al wat krachttraining, bootcamp of circuit-training dan kan 1x per week een aanvulling zijn op je programma. We raden het echter af om maar 1x in de week CrossFit te komen doen als dit je enige training in de week is. Dan bouw je weinig op, hou je wellicht elke keer spierpijn en zal je dus weinig vooruitgang boeken. 

 

LIDMAATSCHAP

Kan ik mijn abonnement elke moment opzeggen?

Ja, dat kan. We hanteren een opzegtermijn van één kalendermaand. Stel je wilt 15 juli stoppen met je abonnement dan dien je je abonnement binnen SportBit (ons inschrijfsysteem) voor 1 juni op te zeggen. Dit geldt ook als je je abonnement wilt downgraden. Upgraden kan op elk moment. Het bedrag wordt dan verrekend met je maandelijkse abonnementkosten.

Kan ik bij YouAct CrossFit en Bootcamp combineren in een abonnement?

Ja dat kan. Houd er echter rekening mee dat de Bootcamp trainingen maar 2x per week op het programma staan (maandagavond en zaterdagochtend) en op verschillende locaties wordt gegeven. (HTC en Waalre) 

Kan ik halverwege de maand lid worden? 

Ja dat kan, we verrekenen de restdagen van de maand waarin je bent begonnen met de daarop volgende maand. Hierdoor kan het dus zijn dat je eerste abonnementskosten wat hoger zijn.

 

STARTEN MET CROSSFIT

Ben je verplicht om de introcursus te volgen?

Ja, iedereen die voor het eerst begint met CrossFit is verplicht de introcursus te volgen. Ook al ben je al fit en sterk en ken je al een aantal bewegingen uit deze sport dan nog vinden wij het erg belangrijk dat je nieuwe bewegingen goed aanleert en dat je weet wat onze visie en werkwijze is. Heb je elders al een intro cursus CrossFit gevolgd? Dan kun je in je proefles laten zien dat je genoeg kennis beheerst om de introcursus over te slaan. 

Wanneer kan ik starten met de introcursus?

We starten met iedereen eerst met een kennismakingsgesprek (intake). Hierin leggen we uit hoe wij werken, wat we belangrijk vinden en willen we graag een aantal dingen van jou weten zodat we je goed kunnen begeleiden. Daarna kan je je aanmelden voor de introcursus.

Wat zijn de kosten voor de introcursus? 

De introcursus bestaat uit 8 lessen van een uur. De kosten bedragen 80 Euro (dit is inclusief CrossFit YouAct wrist wraps). Na deze introcursus kun je meedoen met alle reguliere WOD (workout of the day) lessen. Ook kun je deelnemen aan de specialty uren "Gymnastics". Na een half jaar ervaring kan je vervolgens mee gaan doen met de specialty lessen "Strongman" en "Olympic Lifting".

Hoe schrijf ik me na de introcursus in voor de lessen?

Na de intake ontvang je een link waarmee je je aan kan melden voor de introcursus. We werken met het inschrijfsysteem SportBit. Hierin kun je vervolgens na de introcursus ook een abonnement aanvragen.


Snel beginnen?

Wil je graag kennismaken met CrossFit YouAct? Schrijf je dan in op de wachtlijst. Wij nemen contact met jou op zodra er plek is. De wachttijd bedraagt ongeveer 1 maand.

Wachtlijst


Contact

CrossFit Youact
Kanaaldijk Noord 17
5613 DH Eindhoven

Tel: 06 41 56 43 90 of 06 51 80 08 22
info@youact.nl