Events bij CrossFit YouAct

Oktober & november: Reebok CrossFit Games Open

De open is de grootste CrossFit wedstrijd waarbij je deelneemt in je eigen box. Wereldwijd doen er duizenden boxen en bijna een half miljoen CrossFitters mee aan deze competitie. Gedurende vijf weken pushen atleten zich over hun grenzen: uitdagingen, community, PR's en het onbekende wachten op je. Doe jij mee?

Wat?

De wedstrijd bestaat uit een reeks van 5 weken met 5 workouts. Elke week doe je 1 WOD, bij ons is zondag de competitiedag. Elke WOD kun je RX of scaled doen: per workout kies je je eigen variant. Daarnaast zijn er leeftijdscategorieën met afwijkende gewichten en leaderboards.

Voor wie?

De Open is zowel voor de beginnen als de ervaren CrossFitter. Voor de meesten is de eindpositie dus niet belangrijk. Het lukt veel deelnemers echter wel zich te overtreffen. Er zijn al meerdere leden bij CrossFit YouAct die hier hun eerste pull-up, double under, muscle up deden of een PR in gewichten haalden. 

Kan jij meedoen?

Tijdens de Open maken we geen uitzonderingen wat betreft bewegingsstandaarden. Check hieronder de minimum vereisten die we hanteren voor de scaled divisie. Twijfel je of je kan deelnemen? Vraag het de trainers, ze zullen je een eerlijk antwoord geven.

Squat onder parallel: air squat, wall balls, front/back/overhead squat...

Barbell en dumbbell: clean, snatch, deadlift, sumo-deadlift high pull, push press, thrusters...

Bodyweight: hand release push-ups (niet op knieën), jumping pull-ups, box jumps / step ups, burpees, handstand kick ups...

Overig: roeien, single unders

Jureren

Tijdens de wedstrijden jureer je elkaar. Beginnende judges krijgen begeleiding tijdens de Open. Wil je jezelf verbeteren in het jureren? Volg dan de officiële online cursus van CrossFit.

Wanneer

Dit jaar kun je de WOD iedere zondag doen. Zie hiernaast voor de data. We starten om 10:00, het einde is afhankelijk van het aantal deelnemers en type WOD. De WOD wordt telkens op donderdagnacht voorafgaand aan de competitiedag op de website van de CrossFit Games bekendgemaakt.

Inhalen?

We houden de CrossFit Open WODs op de zondagen. Wil je dus graag deelnemen dan zul je prioriteiten moeten stellen. Krijg je het echter één of meerdere zondagen echt niet voor elkaar om erbij te zijn, dan kun je de WOD nog doen op de vrijdag ervoor om 20:00. Voor deze inhaaldag zijn 9 plekken beschikbaar.

Let op: Dit geldt alleen voor diegene die zich officieel in hebben geschreven via www.games.crossfit.com. Er is dan een trainer aanwezig om de wedstrijd te leiden. 

Inschrijven

Je bent verplicht om je in te schrijven via SportBit. Je kan je inschrijven tot de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd tot 22:00u. Uiterlijk op zaterdagavond maken we de indeling voor de zondag bekend zodat je weet wanneer je aan de beurt bent. Het is verplicht om om 10:00 uiterlijk aanwezig te zijn.

Het is niet verplicht om je officieel in te schrijven. Wil je dit wel, dan doe je dit via www.games.crossfit.com. Op deze manier kun je jouw scoren vergelijken met de hele wereld in jouw leeftijdscategorie. 

Kosten

De kosten zijn €5,- per WOD. Deze kosten betaal je direct bij inschrijving via SportBit. Wanneer je je officieel inschrijft via de CrossFit Games website betaal je ook $ 20,- inschrijfkosten.

Vrijwilligers

Wil je graag helpen? Geef het door via dit formulier.

Uiteraard zien we jullie het liefst in actie, maar aanmoedigen, jureren, of vrijwilligen is ook leuk!

 

CrossFit Open: competitiedata CrossFit YouAct

zondag 13 oktober

zondag 20 oktober

zondag 27 oktober

zondag 3 november

zondag 10 november