CrossFit Kids

In de CrossFit Kids trainingen bij CrossFit YouAct staat een ding altijd voorop: fun! In de lessen dagen we de kinderen uit om verschillende gave skills te leren zoals op je handen staan, springen, balanceren, duwen, trekken, touw klimmen, vallen, rollen en nog veel meer. Het CrossFit Kids en Teens programma sluit aan op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 6-12 jaar. Naast de basisbewegingen van CrossFit, leren kinderen om samen te werken, zelfvertrouwen op te bouwen en sociale contacten te maken. Ook is er aandacht voor thema’s zoals gezonde voeding en beweging buiten de lessen om.


De lessen variëren van 40 tot 60 minuten en zijn zeer afwisselend en aangepast op de spanningsboog van het kind. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je meer informatie over het programma, de trainingen, het lesrooster en de abonnementen. Benieuwd naar CrossFit voor kids? Meld je dan direct aan voor een proefles via ons formulier. Je ontvangst dan zo snel mogelijk bericht van ons.

CrossFit Kids

CrossFit is een fantastische sport voor kinderen door de grote afwisseling in beweging en uitdaging. De lessen zijn divers en bevatten elementen uit turnen, atletiek en gewichtheffen (uiteraard met aangepast gewicht en focus op techniek), waardoor elke les er weer anders uitziet. In alle lessen staat plezier voorop. We vinden het belangrijk dat kinderen een positieve relatie opbouwen met sport en bewegen. 

Naast de fysieke ontwikkeling, zoals het versterken van spieren en het verbeteren van de conditie, besteden wij ook veel aandacht aan emotionele vaardigheden. Denk aan zelfvertrouwen, sportiviteit, teamwork, leiderschap en omgangsvormen. Elke week werken we met een fysiek en een sociaal-emotioneel lesdoel en hierop stemmen we de inhoud en uitdagingen in de lessen af.

Hoe ziet een training eruit?


De CrossFit Kids en Teens groepen bestaan uit maximaal 16 deelnemers. De lessen worden telkens gegeven door twee trainers, waardoor ieder kind voldoende en persoonlijke aandacht krijgt.

De lessen starten bij het whiteboard waar de trainers uitleggen wat het doel van de training is en welke spellen, skills en workouts ze die dag gaan doen.

  • Warming-up: spieren opwarmen. Dit doen we meestal in een spel- of estafettevorm zodat de training start met een dosis fun.
  • Skills oefenen: elke les trainen we nieuwe CrossFit skills of oefenen we de skills die we eerder geleerd hebben. Hierbij kun je denken aan: optrekken, touwklimmen, opdrukken, deadlifts, squats, handstanden, handen lopen, springen etc.
  • Workout of the Day: elke training een andere workout. De workoutduur kan wisselen van 4 tot ongeveer 10 minuten en de inhoud stemmen we altijd af op de doelen van die dag. 
  • Eindspel: we sluiten elke training af met een gaaf eindspel.

CrossFit Kids: 6-9 jaar


De CrossFit Kids lessen zijn gericht op kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het doel van deze lessen is om kinderen op een leuke manier bekend te maken met sporten. Fun staat in deze lessen dus voorop. Team-spelletjes, hindernis parcoursen en leuke korte workouts leren de kinderen de voordelen van bewegen. Een CrossFit Kids les duurt 40 minuten.

CrossFit Teens: 10-12 jaar


De CrossFit Teens lessen zijn bedoeld voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen vaak toe aan een uitdagender programma dan de lessen voor jonge kinderen. In het CrossFit Teens programma is er meer aandacht voor het ontwikkelen van technieken van de meer geavanceerde bewegingen. Een CrossFit Teens les duurt 60 minuten.

Praktisch


De CrossFit Kids en Teens lessen staan twee keer per week, op woensdag- en zaterdagmiddag, op het programma bij CrossFit YouAct in Eindhoven. De kosten zijn € 32,50 per maand voor 1 training per week en € 52,- per maand voor 2 trainingen per week. Benieuwd geworden? Meld je dan snel aan voor een gratis proefles.

Lestijden 

Woensdag
CrossFit Kids: 14.30-15.15 uur
Crossiit Teens: 15.30-16.30 uur
Zaterdag
CrossFit Kids: 14.00-14.45 uur
CrossFit Teens: 15.00-16.00 uur

Abonnementen

1 x per week: € 32,50 per maand
2 x per week: € 52,- per maand

Alle kinderen zijn welkom bij CrossFit Kids. Zijn de kosten voor jou een reden om niet deel te nemen? Dan helpen we je graag met een aanvraag bij Stichting Leergeld.